Recensies

Op deze bladzijde kunt u na het lezen van mijn boek een reactie achterlaten.

5 thoughts on “Recensies

 1. Mariska Kersten

  Wauw buuf, ik sla net de laatste bladzijde van je boek om… Duizenden woorden samen die jullie verhaal zwart op wit vertellen… Ik vind het een bijzonder indrukwekkend boek geworden, deels kende ik jullie verhaal, maar grote deels ook niet… Zo veel ellende, zo dichtbij… Vreselijk! Maar ik bewonder jou doorzettingsvermogen, jou kracht & vooral de liefde voor je kinderen dat overal ver boven uit steekt! Je bent een groot voorbeeld voor vele, opgeven komt niet in jou leven voor en dat maakt dat jij straalt in de kracht die je bezit en ook daadwerkelijk gebruikt in je leven. Ik kan nog maar 1 woord uitbrengen & dat is RESPECT! Trots op jou buuf!!! ❤ Trots op jullie alle 4!!!!!

  Reply
 2. Suzanne Welbers

  Het is twee jaar geleden dat ik Truusje leerde kennen. Dit was op de reünie van het werk van onze beide mannen. Al gauw was er een klik, en waren we snel in gesprek verwikkeld. Maar een half jaar later toen we elkaar voor een tweede keer troffen vertelde ze mij haar verhaal. Vol ongeloof luisterde ik naar haar. Ongeloof, omdat er een sterke vrouw tegenover mij zat waarvan ik nooit gedacht zou hebben dat zo iemand als zij zo’n verleden zou kunnen hebben. Maar meteen kwam er ook begrip voor haar hele situatie en haar drijfveer om er meer mee te willen doen.
  Ik heb dan ook echt uitgekeken naar het verschijnen van haar boek, en kon niet wachten tot ik hem in mijn handen heb. Normaal ben ik wel een snelle lezer en dikke boeken zijn een makkie voor mij. Maar dit boek was anders.
  Dit boek sleept je meteen mee in het verhaal van een jonge vrouw die verliefd wordt op in haar ogen de perfecte man. De verwarring en verontwaardiging ontstaat en groeit bij alle gebeurtenissen. Maar ook de angst en de woede spatten van de bladzijden af. Een jonge vrouw, die in de ban raakt van een man die haar manipuleert, lief heeft, vernederd en aanbid. Niet gek dat Truusje dan ook als de kinderen er zijn, kiest voor haar kinderen en het gezinsleven. ‘Laat mij de klappen maar opvangen, als er maar niks met de kinderen gebeurt’. Een normale gedachte van iedere ouder, niet beseffend wat het voor invloed zou kunnen hebben op de toekomst. Maar ook een gedachte voortgekomen uit angst. Angst voor wat er zal gebeuren als ze bij hem weg gaat. Zoveel dreigementen die er geuit zijn, niet wetend of hij ze tot uitvoering zal brengen. En waar moet ze heen?
  Dit boek heeft me meer gegrepen dan welk verhaal ook, en dat terwijl Truusje mij het verhaal al verteld heeft. Niet alleen om hetgeen haar allemaal overkomen is, maar ook de hele nasleep wat het met zich mee heeft gebracht.
  Ondanks dat alles, kan ik alleen maar zeggen dat ik zo ontzettend veel respect heb voor deze sterke vrouw die jarenlang zichzelf op de laatste plaats heeft gezet om haar kinderen al het geluk van de wereld te kunnen geven. Zo trots ben ik op haar dat ze nu haar droom waarmaakt en haar verhaal naar buiten brengt, in de hoop andere slachtoffers te kunnen helpen, maar ook om huiselijk geweld een gezicht te geven. Het is een nachtmerrie als je er aan denkt, maar helaas voor te veel mensen de keiharde werkelijkheid.

  Reply
 3. Joy Wielink

  Het boek heb ikzelf nu ook uit en kookte van woede, jankte van verdriet en nog meer woede hoe instanties ermee om zijn gegaan. Het heeft ook mooie kanten, vooral hoe alles zich in het goede trekt en de vrouw weer gelukkig is met een nieuwe man een ervaring rijker. Wie dit boekt nog gaat lezen zal de kracht van de schrijfster voelen en de vechtlust om alles te doen voor haar kinderen. Bij elke instantie die hiermee te maken had en die dagelijks met huiselijk geweld te maken hebben, Moet dit boek in de kast staan. Misschien niet als leidraad, misschien ook wel. Dat het in sommige gevallen anders moet wat het oplossen en bijstaan van deze slachtoffers.

  De schrijfster Truusje van Zanten mag zich een sterke vrouw noemen. Het kost tranen en kracht om haar verhaal zonder verschonende woorden op papier te zetten en uit te brengen. Zij verdient respect voor het geleverde werk, net zoals de misschien vele slachtoffers die haar voorbeeld volgen of er voor vechten om en beter leven te vinden, want op huiselijk mag geen taboe meer rusten. Het is een onderschat probleem en groter dan men denkt dat het is.
  Ik raad iedereen aan, zeker mensen die er mee te maken hebben of iemand kennen die het meemaakt, lees dit boek en leer ervan, want het is een erg belangrijke openbaring van een samenloop zaken die niet/nooit vergeten mag woorden.

  En nu een persoonlijk woord voor Truusje;
  Ik ken je als een mooi persoon met een eigen mening. Dat je dit boek geschreven hebt, ik doe mijn pet ervoor af. Kan alleen maar trots zijn op jou en je wilskracht voor het maken van het boek.

  Reply
 4. Annet van Haaften

  Het is weer even geleden dat ik achter mijn voordeur heb gelezen een krachtig boek .
  Wat mij bij is blijfven hangen is de kracht waar zij mee vecht haar door zettings vermogen is echt ongekent
  Haar gevecht voor haar kinderen de liefde voor haar kinderen knokke voor de toekomst van haar kinderen het beste kiezen voor haar kinderen .
  Recspect voor haar zus Dineke en haar ouders in liefde volle herindering .
  Onbegrip naar instanties toe en het waarom waarom moeten slachtofers van huishoudelijkgeweld vechten voor hun recht .
  Ik vond het zwaar om het boek te lezen de herinderingen van vroeger kwamen weer naar boven maar blij dat ik het gedaan heb omdat ik mijn hele leven het altijd verborgen hield wie snap dat nou huishoudelijk geweld wie voeld dat nou de klappen die je kreeg als kind de woede die in je zit omdat je zoveel verliest . Niemand toch

  Truusje Kanjer
  Dank je wel xxx
  En
  Dank je wel Monique

  Reply
 5. Marlies Wijnands

  Ik heb dit boek gekocht via mijn nicht Yvonne, ze zei me dat het een prachtig boek was wat je in een adem uitleest, nou ze heeft niks te veel gezegd ,het is idd een heel mooi boek .
  Ik heb heel veel bewondering voor Truusje, ze vecht als een leeuwin voor haar kinderen en ondanks alle tegenslagen weet ze zich prima staande te houden ( natuurlijk met hulp van goede vrienden ) maar die heb je dan ook nodig.
  Het is mooi geschreven en goed te lezen, kortom een prachtig boek waar ze trots op mag zijn.
  Ik hoop in de toekomst nog meer van je te lezen Truusje, je bent een geweldige moeder.
  heel veel groetjes Marlies

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *