Achter mijn voordeur………ligt nu op straat en ik ben er trots op.

By | 20 december 2015

Achter mijn voordeur is mijn boek geschreven vanuit mijn eigen ervaringen om de wereld te waarschuwen en mensen die het zelfde meemaken het gevoel te geven dat ze niet alleen zijn.

“Achter mijn voordeur” is het waargebeurde verhaal dat Truusje van Zanten schreef met veel lef en moed, maar vooral met oneindig veel doorzettingsvermogen.

Hoe ze als jonge vrouw viel voor de verkeerde man en hoe ze met haar twee kleine kinderen slachtoffer werd van huiselijk geweld. Truusje vertelt haar verhaal chronologisch vanaf de eerste ontmoeting tot aan het afscheid en de lange, spannende en onzekere tijd daarna. De lezer wordt meegenomen in een bizarre strijd waarin de rol van jeugdzorg, slachtofferhulp, politie en tal van andere instanties niet altijd goed te duiden is.

Naarmate het boek vordert, wordt Truusje onverzettelijk. Voor haar eigen welzijn, maar vooral en bovenal voor dat van haar kinderen, gaat ze de strijd aan met de instanties. Hier en daar vindt ze gehoor. Obstakels worden overwonnen, ze mag werken in een sociale werkplaats, ze lost beetje bij beetje al haar schulden af, maar de dreiging van haar gewelddadige man hangt als een zwarte wolk boven het verhaal. De uitkomst is onzeker. Hoe zullen haar kinderen zich ontwikkelen?